Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Nu har alla valparna flyttat...

Av Margareta Dahl - 27 april 2009 08:32

Den sista veckan med valparna blev omtumlande och hektisk och inte alls som planerat.  Jag hade tänkt mig att tillbringa mycket tid med valparna, leka, ta bilder och skriva på bloggen.  Men tyvärr gick tiden åt till så mycket annat, som tur är var det mycket positivt som hände.

Inledningen gick förstås som planerat när Ulla och Mats kom och hämtade Ally (som skall kallas Sally - jättebra namn!) på måndag eftermiddagen. 

Allys nya familj


Eftersom måndagen var sista anmälningsdag till Arboga BK:s utställning den 3 maj, var min brevlåda full och det var bara att sätta igång och registrera alla hundarna.  Telefonen gick också varm - många ville efteranmäla och jag sade att det var OK, så de sista anmälningarna kom inte in förrän framåt torsdagen.

Sedan ringde Barbro (Kennel Eaglebess) och erbjöd att hon och maken Mauritz kunde komma över onsdag-torsdag och hjälpa mig göra en ny inhägnad till hundarna och ett sån´t erbjudande kan man ju bara inte tacka nej till.  Så det blev att åka iväg till Lantmännen och beställa stolp och hyra av släp.

På onsdagen hade jag tid hos veterinären för Maja, som på nytt haft problem med öroninflammation - för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på.  Nu blev hon intagen och fick ligga kvar över dagen och fick sina öron spolade och rengjorda.  De tog även ett bakt-prov för att se om hon ev. behöver antibiotika.  Egentligen skulle hon behöva opereras men en så´n operation är både kostsam och mycket besvärlig för hunden, så vi försöker väl med en omgång örondroppar igen.

Barbro och Mauritz


Även Barbro och Mauritz hundar var förstås med, bl a Idas son Björne som förmodligen har en första valpkull på gång.  Valpen Tösen, som är en vecka äldre än Almas valpar, fick också komma ut och leka.

Lilla Tösen på besök


Mitt i stängelbygget skulle så lilla Albertina flytta till sin nya husse och matte.

Albertina undrar vad som är på gång


Det blev matte Marianne och sonen Daniel som kom och hämtade Albertina, som skall kallas Elsa (gulligt!)


Albertinas nya familj


Sedan bar det av till Cheapy i Köping för inköp av stängsel och på kvällen var det dags för viltspårkursen.  Det var tredje kurstillfället och hundarna börjar förstå vad det handlar om nu.  Alla är mycket duktiga, även om några av dem kommit lite längre än de andra.

Dagen avslutades med en trevlig middag tillsammans med Barbro och Mauritz.

På torsdagen fortsatte vi bygga stängsel och det artade sig riktigt bra.  På eftermiddagen skulle Uffe och Birgitta från Labradorklubben komma på besök och de var så bussiga att de köpte med sig en massa virke, som vi använde att spika i nederkant av nätet, så att hundarna inte kan krypa ut under stängslet.

Tyvärr hade de fyra valpar som var kvar till sist drabbats av diarré.  Både Sallys och Elsas mattar försökte med Pro-Kolin och skonkost och det fick även Alva och Allan, men det hjälpte inte.  Men efter ett besök hos veterinären på nytt fick Allan och Alva sulfa och det hjälpte på direkten.  Även Sally och Elsa fick besöka veterinären.  Förmodligen kommer smittan från mamma Alma som har "vänligheten" att spy upp mat till valparna, men det hon äter är inte alltid så lämpligt för små valpmagar.

Så kom då fredag eftermiddag, när de två sista, Alva och Allan skulle flytta.

En sista omgång bus...


Jag hade bestämt med båda familjerna vid samma tid för att ingen av valparna skulle behöva bli ensam kvar.

Björn och Inger, Alvas husse och matte, och Marianne och Sture, Allans husse och matte


Vi fick en trevlig stund i vårsolen innan det var dags för Alva att åka.

Alvas nya familj - Alma är också med på ett hörn


En liten stund senare var det dags för Allan att säga adjö.

Allan vilar upp sig före flytten


Allans nya familj


Så därmed var några fantastiska och härliga veckor med Alma och valparna slut.  Men det har gett mersmak och planeringen för nästa valpkull är redan på gång...

Till slut ber jag att få framföra ett varmt och hjärtligt tack till alla mina underbara valpköpare, som jag vet kommer att ta hand om mina skyddslingar på bästa sätt.  Det är min förhoppning att vi kan hålla kontakten i många år framöver och att vi även kan träffas.  Jag längtar redan efter att få se hur valparna utvecklas.

De första rapporterna är mycket positiva.  Alla tycks snabbt ha funnit sig till rätta hos sina nya familjer.

Allan jobbar i trädgården hos Marianne och Sture





 
 
Maria

Maria

27 april 2009 11:53

Så nu kom din efterlängtade sovmorgon.. Valparna får nog jättebra och känner jag dej rätt så har du fullt upp med annat till nästa kull kommer.. :)

http://www.hot-spots.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margareta Dahl - 3 maj 2014 17:15


Allt är inte hundar och hundaktiviteter här i Labbehuset.  Vi försöker vara lite kulturella också och går alltid när vi har tillfälle på operaföreställningarna från Metropolitan, som otroligt nog sänds även här i lilla Arboga. Så därför passade vi ...

Av Margareta Dahl - 25 april 2014 09:30

Även dag två efter veterinärbesiktningen flyttade tre valpar.  Först ut att bli hämtad av sina nya ägare var Findus eller Farin som han kommer att kallas.  Hans husse och matte jobbar mycket med lydnad och bruks och har redan ett helt gäng hundar hem...

Av Margareta Dahl - 24 april 2014 08:45

Redan dagen efter veterinärbesiktningen flyttar de tre första valparna hem till sina nya hem.  Allra först är det Flisa som blir hämtad av sin nya husse och matte.  Flisa flyttar till en gård på landet med mjölkkor, andra hundar och många katter och ...

Av Margareta Dahl - 23 april 2014 08:15

Nu är det dags - valparna är flyttfärdiga men först måste de förstås åka till veterinären för att få sin chipmärkning, vaccination och bli besiktade och genomgångna. Så tidigt på morgonen den 23/4, på deras 8-veckorsdag, stuvade jag in dem i bilen ...

Av Margareta Dahl - 22 april 2014 09:30

Ester har tagit det som sin uppgift att "undervisa" valparna i allt kul man kan göra - gnaga på pinnar, gräva stora hål i trädgården och inte minst att bada. Det vackra vädret runt påsken värmde upp luften ordentligt och därför kom badbaljan fram o...

Skapa flashcards