Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

En intensiv utställningshelg

Av Margareta Dahl - 25 maj 2009 09:37

Nu har utställningssäsongen kört igång på allvar och vi har hunnit med hela tre utställningar under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Först åkte vi till Frövi till Ö-labbens traditionella Kristi Himmelsfärdsutställning.  Dömde gjorde Marianne Boberg, Bobdog´s Kennel.  Först ut var Funny i valpklass 2.  Hon blev BIS-valp och så småningom även bästa gula labrador, där hon slog ett gäng vuxna hundar.  Funny fick mycket beröm men även kritik för att hon var för tjock - så det får jag förstås ta på mig.  Marianne skrev:

"8 månaders tikvalp av härlig typ.  Vackert huvud och uttryck med bra pigment.  Bra vinklar fram och bak. Bra ben och tassar.  God topline som dock störs av något överhull.  Rör sig bra med drive i steget.  Välvisad."

Funny skötte sig mycket bra, både i ringen och utanför.  Eftersom hon blev klar först fick hon sitta i bilen ensam medan Hilda och Ida visades.  Det klarade hon galant - låg bara och sov eller satt och tittade ut helt tyst .

Härnäst i ringen var Hilda.  Hon skötte sig också med den äran, sprang och stod fint och vann tikklassen för unghundar.  I BIS-finalen blev hon placerad på 4:e plats.  Inte så tokigt - jag är jättenöjd både med placeringen och med hur hon uppträdde.  Att hon sedan pep i buren medan jag visade Ida kan man väl stå ut med.

Om Hilda skrev domaren:

"17 månaders ungtik av god typ.  Bra huvud och uttryck.  Bra vinklar fram och bak.  Bra ben och tassar.  Rör sig lätt och ledigt.  Mycket trevligt helhetsintryck.  Välvisad."

Sedan var det Idas tur.  Ida är just nu väldigt skendräktig och har ett välfyllt juver, så hon är inte riktigt till sin fördel, vilket också visade sig på placeringen - 5:a i ökl tikar.  Om Ida skrev domaren:

"4 ½ år gammal tik av god typ.  Bra huvud och uttryck.  Normala vinklar fram och bak.  Bra ben och tassar.  Rör sig ledigt och lätt.  Välvisad."


Därefter gick färden vidare till Örbyhus, där vi fick bo hos min väninna Dagmar och hennes lilla Lava, en liten svart hundfröken, korsning mellan pudel och cocker.  Det var väldigt roligt att träffas igen och Dagmar bjöd som vanligt på mycket god mat - just nu enligt LCHF-metoden - en smarrig fisksoppa med mycket vitlök.

På lördagen var vi så i Österbybruk i hällande regn hela dagen.  Valparna var flyttade till annan domare och bedömdes i ring 1 i ena änden av utställningsområdet, medan de andra labbarna gick i ring 9 allra längst bort.  Så det blev mycket slit och släp för att komma mellan ringarna och från parkeringen till ringarna.  Funny blev bästa tik med hp men även här fick hon kritik för att hon bar på ett par kilo för mycket och missade därigenom BIS-titeln som i stället gick till en Tjotte-hane.  Dömde gjorde Gunilla Skallman som skrev:

"Feminin, välutvecklad. Vänligt uttryck, goda proportioner.  Bra ögon, välutfyllt nosparti.  Bär idag på något kg för mycket.  Är något mjuk i ryggen.  Bra benstomme och tassar.  Goda vinklar.  Korrekt svans.  Mycket lovande päls.  Rör sig med lätthet."

De vuxna labbarna dömdes av den finska domaren Soile Bister (som inte gjorde skäl för sitt namn utan var mycket vänlig och trevlig, trots vädret).  Hilda fick en etta i unghundsklassen och blev placerad trea i konkurrensen.  Domaren skrev:

"Fin tik, bra benstomme och kropp, bra huvud, önskar bättre uttryck.  Välutvecklad, välkroppad.  Bra överlinje och rör sig bra.  Inte i bästa päls idag.  Utmärkt temperament."

Även Ida klarade sig bra - hon fick en etta i öppen klass, blev placerad tvåa i konkurrensen med CK och blev till slut reserv i Bästa tik-klassen.  Det är jag jättenöjd med med tanke på hennes dagsform.  Domaren skrev om Ida:

"Kraftig feminin tik av utmärkt typ.  Bra huvud.  Önskar bättre uttryck.  Välväxt, mycket välkroppad, underlinje inte i bästa kondition idag.  Utmärkt pälsstruktur, inte i bästa päls idag.  Rör sig OK.  Bra svans, utmärkt temperament."

Återkommer med rapport från Almare-Stäket - klockan går och hundarna längtar ut i skogen. 
ANNONS
 
Maria

Maria

27 maj 2009 11:31

Ojoj va bra! Man får gratta till bra kritiker och placeringar.. :)

http://www.hot-spots.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margareta Dahl - 3 maj 2014 17:15


Allt är inte hundar och hundaktiviteter här i Labbehuset.  Vi försöker vara lite kulturella också och går alltid när vi har tillfälle på operaföreställningarna från Metropolitan, som otroligt nog sänds även här i lilla Arboga. Så därför passade vi ...

Av Margareta Dahl - 25 april 2014 09:30

Även dag två efter veterinärbesiktningen flyttade tre valpar.  Först ut att bli hämtad av sina nya ägare var Findus eller Farin som han kommer att kallas.  Hans husse och matte jobbar mycket med lydnad och bruks och har redan ett helt gäng hundar hem...

Av Margareta Dahl - 24 april 2014 08:45

Redan dagen efter veterinärbesiktningen flyttar de tre första valparna hem till sina nya hem.  Allra först är det Flisa som blir hämtad av sin nya husse och matte.  Flisa flyttar till en gård på landet med mjölkkor, andra hundar och många katter och ...

Av Margareta Dahl - 23 april 2014 08:15

Nu är det dags - valparna är flyttfärdiga men först måste de förstås åka till veterinären för att få sin chipmärkning, vaccination och bli besiktade och genomgångna. Så tidigt på morgonen den 23/4, på deras 8-veckorsdag, stuvade jag in dem i bilen ...

Av Margareta Dahl - 22 april 2014 09:30

Ester har tagit det som sin uppgift att "undervisa" valparna i allt kul man kan göra - gnaga på pinnar, gräva stora hål i trädgården och inte minst att bada. Det vackra vädret runt påsken värmde upp luften ordentligt och därför kom badbaljan fram o...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se