Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

Ida-barn i topp på kennelträffen

Av Margareta Dahl - 25 maj 2011 09:50

Helgen den 21-22 maj hade kennel Eaglebess och Labbehusets Kennel sin årliga kennelträff.  Rekordmånga hundar, hela 49 stycken, var anmälda.  Några fick förstås förhinder men det var ändå fler hundar än någonsin tidigare som kom - med vidhängande familjer.

Vädret var perfekt och alla njöt i majsolen.  På lördagseftermiddagen samlades de första deltagarna - några hundar provade på att apportera, andra gick viltspår och framåt kvällningen tände vi grillen och åt och drack och hade det gemytligt.

På söndagen började "allvaret", d v s utställningen och apporteringen.  Årets utställningsdomare var Louise Hudson som skötte uppdraget med den äran.  Louise gav också en väldigt bra information före utställningen och demonstrerade hur det skall gå till med sin egen fina valp Morris.

Anna-Lena Arvidsson var ansvarig för apporteringstävlingen.

Först ut var hanvalparna.  Här blev det Dexter (Labbehusets Don´t Spoil the Party e. Ida och Mementos Crispo) som drog längsta strået.  Han fick mycket bra kritik och hans husse var överlycklig.

Övriga klassegrare från Labbehuset var Blossa (Labbehusets Because You´r Pretty e. Ida och Narjanas Yngve) som vann unghundsklassen för tikar med Alice (Labbehusets Chocolate Caprice e. Hilda och Mementos Forzando) som god tvåa.

I själva BIS-finalen, där alla klassvinnarna deltog, segrade Björne (Eaglebess Björne e. Ida och Clown´s Friendship Fokker) med Blossa som tvåa.

Blossa blev därmed bästa Labbhuset-hund och blev även bästa dualhund från Labbehuset (kombinerad utställning och apporatering) och fick för det hederspriser från kenneln, bl a Idas minnespris.  Även Dexter fick ett sånt hederspris.

Lilla Alice blev dessutom bästa viltspårhund.  Hon gjorde ett kanonjobb på lördagseftermiddagen - gick lugnt och säkert hela spåret från start till klöv.

Så det var en riktigt lyckad träff!  Även om saknaden efter Ida kändes extra stor när man såg alla hennes fina barn.

Till sist ett stort tack till Er alla som kom och var med på träffen och till Barbro och Mauritz som ordnade allt så trevligt.


Björne med matte Marianne och domare Louise 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margareta Dahl - 3 maj 2014 17:15


Allt är inte hundar och hundaktiviteter här i Labbehuset.  Vi försöker vara lite kulturella också och går alltid när vi har tillfälle på operaföreställningarna från Metropolitan, som otroligt nog sänds även här i lilla Arboga. Så därför passade vi ...

Av Margareta Dahl - 25 april 2014 09:30

Även dag två efter veterinärbesiktningen flyttade tre valpar.  Först ut att bli hämtad av sina nya ägare var Findus eller Farin som han kommer att kallas.  Hans husse och matte jobbar mycket med lydnad och bruks och har redan ett helt gäng hundar hem...

Av Margareta Dahl - 24 april 2014 08:45

Redan dagen efter veterinärbesiktningen flyttar de tre första valparna hem till sina nya hem.  Allra först är det Flisa som blir hämtad av sin nya husse och matte.  Flisa flyttar till en gård på landet med mjölkkor, andra hundar och många katter och ...

Av Margareta Dahl - 23 april 2014 08:15

Nu är det dags - valparna är flyttfärdiga men först måste de förstås åka till veterinären för att få sin chipmärkning, vaccination och bli besiktade och genomgångna. Så tidigt på morgonen den 23/4, på deras 8-veckorsdag, stuvade jag in dem i bilen ...

Av Margareta Dahl - 22 april 2014 09:30

Ester har tagit det som sin uppgift att "undervisa" valparna i allt kul man kan göra - gnaga på pinnar, gräva stora hål i trädgården och inte minst att bada. Det vackra vädret runt påsken värmde upp luften ordentligt och därför kom badbaljan fram o...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se