Alla inlägg den 17 april 2014

Av Margareta Dahl - 17 april 2014 08:00

Igår kväll var Ester och jag på ringträning inför utställningen i Västerås den 27 april.  Det är entusiasten Annika Ahlén som varje år inför utställningarna i trakten ordnar ringträning för Västmanlands Labradorklubb.

Annika är en mycket erfaren och kunnig utställare som gör sitt bästa för att bibringa oss nybörjare lite vett och etikett i ringen.  Tyvärr var det få hundägare som dök upp - har en känsla av att betydligt fler skulle behöva träna innan de ger sig iväg och ställer ut sina hundar.


 

Ester och jag fick en ordentlig genomkörare och det gick förvånansvärt bra sedan på själva utställningen - när det gäller Esters och mitt uppträdande i ringen vill säga.  Själva utställningsresultatet var väl inte riktigt vad jag hade hoppats på - Very Good - men vi kommer igen.

 

Ester börjar bli en avbild av sin mamma, som ju är både svensk och norsk utställningschampion, så det vore väl sjutton om vi inte skulle kunna få ett Excellent så småningom i alla fall.

Vi gör ett nytt försök i Norrköping den 31 maj.  Då kommer även mamma Lillan och moster Liza med.  Tänk om det kommer ytterligare någon Labbehuset-hund, så att vi kunde få ihop en grupp?

Det vore jättekul.

Ovido - Quiz & Flashcards