Alla inlägg den 8 februari 2009

Av Margareta Dahl - 8 februari 2009 09:30

Idag söndag, när vi skulle få så många besök, vräker snön ner.  Det är blötsnö och den är riktigt tung, så jag hoppas verkligen att det inte blir strömavbrott.

Ida, Hilda och Funny har varit ute och busat i snön, så till slut var jag tvungen att ta in dem innan det blev för mycket för Funny.  En liten rymning ut genom staketet blev det naturligtvis också.

Igår åkte vi tidigt hemifrån till Oxelösunds Brukshundklubb, där jag är revisor för att gå igenom 2008 års räkenskaper.  Allt var i sin ordning, så det var inga problem.  Det är alltid kul att komma dit och träffa gamla bekanta.

En tråkig incident inträffade förstås på klubben.  Det var ett gäng där som tränade bevakning med sina hundar.  En av hundarna stod uppbunden för sig själv, medan hussen var ute i skogen.  Hunden gillade inte läget utan skällde oavbrutet.  Därför gick en av de andra deltagarna dit och skulle säga åt honom att vara tyst men då högg han henne utan förvarning i handen så illa, att hon blev tvungen att åka akut till lasarettet.  Inte roligt alls, varken för tjejen som blev biten eller för hundägaren!

Idag är det som sagt tänkt att två olika valpspekulanter skall komma på besök.  Få se om de vågar sig ut i snövädret.  Dessutom är det meningen att Anki och Thomas, Funnys uppfödare, skall komma hit med sin valplåda, som jag skall få låna till Alma.

Så från och med i natt kommer Alma och jag att husera i vardagsrummet.  Det blir nog inga problem med Alma, men vad kommer de andra hundarna att tycka när de inte får vara med?  Det blir nog värst med lilla Funny, för hon vill helst vara där matte är.  Men hon får ju lov att vänja sig, för nu blir det många veckor som hon inte får rå om sin matte lika mycket som vanligt.

Ovido - Quiz & Flashcards