Alla inlägg den 20 februari 2009

Av Margareta Dahl - 20 februari 2009 09:03

Nu har vi haft tre relativt lugna nätter.  Alma har visserligen hässjat och varit lite orolig i omgångar men det beror nog mest på att hennes matte envisas med att hålla 24 grader inomhus med tanke på kommande valpar.  Alldeles för varmt, tycker Alma!

De "små busarna" börjar också acceptera att de inte får vara inne i valprummet.  Men som en extra säkerhetsåtgärd har jag satt dit ett kompostgaller ovanför grinden.  Annars hoppar "de bruna" obehindrat över.  De flyger som andra banhoppningshästar.

Trots att Uffe var här och hjälpte mig sätta upp ett nät till ovanför det ordinarie staketet för att försöka hindra rymlingarna, så var naturligtvis Ida och Hilda utanför staketet i alla fall i morse.  De hade nog hoppat ut någonstans för Funny stod kvar innanför och var förnärmad.  Hennes små korta ben hoppar inte så högt, än så länge.

För att återvända till Alma: det börjar nog närma sig nu äntligen (ja, det är ju bara dag 60 idag så egentligen är det ju ytterligare några dagar kvar fram till måndag som är dag 63 men tiden känns ju så lång när man väntar).

I går kväll åt hon inte riktigt upp sin mat och i dag på morgonen ville hon över huvud taget inte ha något.  Men en hård macka med ost och några hundkex har i alla fall slunkit ner.  Tempen ligger just nu nere på 37,6 grader.  Ett säkert tecken sägs det...

Ovido - Quiz & Flashcards